5 Nisan 2008 Cumartesi

OKS- ÖSS HEDEFLERİNİZ VE ÇOCUĞUNUZUN EĞİTİM SÜRECİ

1. OKS-SBS sınavlarında; 8. sınıf öğrencileri Fen Liselerini, Askeri Liseleri ve Ankara’da ilk 10 Anadolu Lisesi’ni kazanmayı hedeflemelidir

6. ve 7. sınıf öğrencileri ise girdikleri deneme sınavlarında, üst seviyede puan almayı (400 ve üstü) hedeflemelidir.

2. ÖSS'ye hazırlanan öğrenciler istedikleri alanların ilk sırasında yer alan üniversitelere girmeyi hedeflemelidir. Unutmayın hefelerinizdeki vazgeçişler; gerçek hayatta hedefelerinizin çok daha küçülmesine neden olacaktır.

3. Gençlerimizin ve yavrularımızın, sevdikleri ve başarılı olacakları mesleklere sahip olabilmeleri için; kıymetli varlığımız, milletimizin ve devletimizin teminatı evlatlarımızı emin ellere ve doğru adreslere teslim etmek, en doğal hakkınızdır. Günümüzde parlak bir geleceğe sahip olmak için; çocuklarımızın isteyerek ve severek yapacakları mesleklere sahip olabilmesi için belli başlı üniversitelerin, belli fakültelerini kazanmak mecburiyeti vardır. Uygulanan ÖSS sisteminde, istenilen üniversiteye gidebilmenin yolu Fen ve Anadolu Liselerini kazanmaktan geçmektedir. SBS sınav sistemi çocuklarımızı 4. ve 5. sınıftan itibaren geleceğe hazırlamayı gerekli kılmaktadır. Fen ve Anadolu Liselerine bir şansızlık sonucu giremeyen öğrencilerin ise durumlarını telafi etmeleri sağlıklı ve bilinçli adımlar atmaları gerekmektedir.

OKS-SBS öğrencilerinin Anadolu- Fen lisesi öğrencileri ve velileriyle bizzat görüşerek onların tavsiyeleriyle hareket etmeleri; aynı şekilde ÖSS öğrencilerinin de çevrellerindeki üniversitelilerin deneyimlerini öğrenmeleri çok önemli bir tecrübe kazanmalarını sağlıyacaktır. Rüzgarın önündeki yaprak gibi hareket etmemelisiniz. Sizden daha önce bu yoldan geçenlerin tecrübelerinden mutlaka faydalanmalısınız.
SİZCE GELECEĞİNİZ ŞANSA BIRAKILACAK KADAR ÖNEMSİZ Mİ?

1 yorum:

Burak ACAR dedi ki...

mrb hocam bu üniversite taban puanları nolcak düşcekmi çıkcakmı ne diosunuz ne olur bu puanlar??